Serveis

‍Plans integrals d’intercooperació

Fletxa orientada cap abaix de color negre i amb límits rodonejats.

Ajudem a dissenyar i potenciar la connexió entre els diferents agents de l’Economia Social i Solidària i la Intercooperació, i a col·locar el teu projecte dins d'aquest espai.

La Intercooperació, la cooperació entre cooperatives, és un dels principis cooperatius. Creiem que si l’Economia Social i Solidària és el camí i ha de sortir-ne exitosa, aquesta ha de tendir més i més cap a la Intercooperació.

L’Eixida formem part de l’Economia Social i Solidària de la ciutat i la comarca, hem estat vinculats a les xarxes locals i coneixem de primera mà les interaccions que es produeixen entre els diferents agents.
És per això, que gaudim de les eines per dibuixar un pla estratègic per als nostres clients. Un pla que indiqui quina és la posició del projecte en si i quines relacions gaudeix actualment, però també de quines relacions hauria de potenciar per assolir els objectius que s’hagi marcat. ‍Amb els plans estratègics fixats, podrem traçar un línia a través de la qual indicarem quins són els agents de l’Economia Social i Solidària locals i nacionals més indicats amb qui cooperar.  

  • Treball col·lectiu per dissenyar els objectius
  • Elaboració d’un pla estratègic
  • Disseny del mapa de l’Economia Social i Solidària que rodeja el projecte
  • Elaboració del Pla Integral d’Intercooperació

‍Plans de viabilitat i d’empresa

Fletxa orientada cap abaix de color negre i amb límits rodonejats.

T’ajudem a posar el timó del vostre projecte en la direcció que permeti.

Tenir un bon pla de viabilitat és fonamental per una empresa de l’Economia Social i Solidària. 

Des de l’inici del vostre projecte posem a l’abast eines per poder tenir informació econòmica i financera real, eines creades especialment per a projectes de l’economia solidària que permeten dues coses: per una banda empoderar als projectes en els temes econòmics, ja que són eines prou intuïtives; i per altra banda permeten mesurar tots aquells aspectes que l’economia capitalista no posa al centre i per tant deixa fora de l’espai productiu com poden ser les cures, la perspectiva feminista, etc. 

Sabem que no és un procés fàcil, ni intuïtiu, i que consta d’un munt de variables que ho converteixen tot en un laberint de números. Però, des de l’Eixida, us acompanyarem pas per pas, primer a comprendre-ho i llavors a usar-ho, fins a assolir una autonomia que us permeti repetir el procés tantes vegades com siguin necessàries durant la vida del vostre projecte. 

Eines com el Fem Pla (que ens facilita la Fundació Seira) o com el Balanç Social (creat per la XES Catalunya) ens ajuden a dibuixar un pla d’empresa adaptat als objectius reals de l’economia: posar la vida al centre i no el capital.


Tornar
© Eixida del Teler SCCL | 2024