Blog

Xarxa de Gestories Cooperatives

Som una xarxa de gestories cooperatives de proximitat que treballem des de la intercooperació i per transformar els nostres territoris.

13.1.2022

Des de fa uns anys, el mapa de Catalunya ha vist sorgir diferents projectes de gestories i consultories sota la forma cooperativa.

L’extensió i creixement quantitatiu i qualitatiu del cooperativisme al nostre país ha comportat, també, el naixement de cooperatives que, des de la professionalitat i el coneixement del sector, actuen com a proveïdores de serveis d’aquest àmbit incipient.

Què som

Som una xarxa de gestories cooperatives de proximitat que treballem des de la intercooperació i per transformar els nostres territoris.

Quin objectiu tenim

L’objectiu del projecte, d’aquestes gestories i assessories que intercooperem, és la de poder acompanyar a projectes de l’ESS des del moment del seu naixement, passant per la seva consolidació tant en l’activitat com en els processos de creixement o de dificultats que puguin travessar.

Aquest objectiu integra una voluntat política de fer que els projectes s’enxarxin amb d’altres d’existents, siguin del seu sector o del seu territori proper, des de la convicció que és necessari intervenir en els circuits socioeconòmics dels nostres territoris per posar les bases per una transformació social vers l’equitat i la justícia social.

Els nostres projectes cerquen treballar des de la proximitat, la coneixença mútua, l’empatia i la corresponsabilitat en l’esdevenir dels projectes que acompanyem.

Com han de ser les assessories cooperatives que en formin part?

Cooperatives de base horitzontal i amb voluntat transformadora, especialitzades en aquells aspectes centrals pels projectes de l’economia social, i coneixedors dels reptes, febleses i amenaces que tenen, però també de les seves potencialitats i del seu efecte multiplicador.

Cooperatives compromeses amb els projectes de l’ESS des de la proximitat però també des del desig i la voluntat d’aprofundir i esperonar aquells processos que impliquin la transformació de les condicions materials de la vida de les persones i dels territoris.

Cooperatives amb voluntat de trobar vies de col·laboració que els permetin avançar en diferents àmbits de treball.

Tornar
© Eixida del Teler SCCL | 2024